Kehittyvä asiantuntijuus 2
- Hanna-Mari Suojanen
- Dec 16, 2020
- 2 min read
Updated: Dec 17, 2020
Tämän opintojakson portfolion tarkoitus on kuvata kehittymistäni ja osaamistani toteutetun kehittämistehtävän aihealueen asiantuntijana. Opintojakson pääfokus oli kehittämistehtävässä, joka nousi työelämän tarpeesta. Toteutin kehittämistehtävän yhdessä kahden muun toimintaterapiaopiskelijan kanssa. Yhteistyökumppanina toimi Orimattilalaisen Jokivarren alakoulun erityisopettajat, henkilökohtaiset avustajat sekä luokan oppilaat. Kehittämistyö tapahtui tiiviissä yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa. Kehittämistehtävään kuului toteuttaa idea, suunnitelma ja valmis työ. Koko opintojakso oli 10 opintopistettä eli 270 tuntia.
Ohessa kehittämistyön ideointi- ja suunnitelmavaiheen diaesitys:
Valmis, 24 sivuinen opas yhteistyötahon käyttöön:
Asiantuntijuuteni erityisesti aistitiedon käsittelyn suhteen on kehittynyt massiivisesti tällä opintojaksolla. Tein opintojakson aikana valtavasti teoriatiedon ja myöskin käytännön menetelmien hankintaa opasta varten ja lopuksi kokosin hankittua tietoa tiivistäen yhteistyötahon toimintaympäristöön ja tarpeisiin. Minusta on kehittynyt entistäkin enemmän näyttöön perustuvaa tietoa etsivä ja arvostava tuleva toimintaterapeutti. Asiantuntijuuteni itsenäisen päätöksenteon sekä myös ryhmätoiminnan suhteen on kehittynyt ja koen tuntevani vastuuni ja rajani paremmin. Ollessani vuorovaikutuksessa yhteistyökumppanin kanssa, saimme hyödyntää molemminpuolista moniammatillista yhteistyötä sekä organisaatiorajoja ylittäviä verkostoja. Koen kyenneeni arvioimaan toimintaani kriittisesti jo ennen opintojaksoa, mutta samalla koen kehittyneeni myös tällä osa-alueella. Tällä opintojaksolla minulle tärkeää oli yhteistyökumppanin asiakaslähtöisyyden ja asiakaskeskeisyyden huomioiminen, koska valmis opas tulee heidän käyttöönsä ja on nimenomaan heitä varten.
Lisäksi osaan käyttää "Canva"-ohjelmaa erinomaisesti ja olen hyödyntänyt tätä kautta hankittuja uusia taitoja muissakin opintojaksoissa ja tehtävissä, kuten ansioluettelon tekemisessä.
Onnistuin varsinkin ryhmätyöskentelyssä, aikataulutuksessa sekä oman työn johtamisessa erityisesti etäkoulun aikana. Minulla oli aluksi suuria vaikeuksia aikatauluttaa omaa toimintaani, saada itseni tekemään koulutehtäviä ja löytää motivaatiota työskentelyyn kotoa käsin, mutta onnistuin lopulta luomaan minulle sopivan, uudenlaisen arjen ja rutiinin, joka tuki koulunkäyntiä ja tämänkin opintojakson toteutumista.
Palautetta projektin yhteistyötaholta:
- "Oppaan ulkoasu, rakenne ja sisältö ovat selkeitä, miellyttäviä ja onnistuneita!"
- "Opas on toiveidemme mukainen!"
- "Opasta on helppo ymmärtää."
- "Oppaan vinkit ovat tarpeeksi kattavia ja juuri meille hyödyllisiä."
- "Kiitos hyvästä työstä! "
- "Kiitos vielä hienosta ja meidän arkea tukevasta oppaasta."
Vertaispalaute: "Aivan upea! Hieno työ, visuaalisesti miellyttävä, informativiinen ja selkeä. Olen omassa harjoittelussani myös tätä hyödyntänyt omien asiakkaideni kanssa."
Abstrakti/posteri:

Opintojakson aikana pidettiin 10 opintopisteen eli 270 tunnin työajanseurantaa, jolla osoitettiin oman työajan hallintaa. (Esimerkiksi ajattelutyötä ei ole merkitty, joka kattaa helposti puuttuvat 3,25 tuntia)
Comments